Gå til innhold Globalmeny Forsiden

Skulpturer

Av Britt-Unni Baggerød Publisert: 09.11.2010 08:13

Bilde av såmannen

SÅMANNEN: Skulpturen står foran Rygge kirke og er en gave fra Rygge-Vaaler Sparebanks 100-års jubileum i 1957.
Kunstner: Nic. Schiøll.
Nic. Schiøll ble født i Oslo i 1901. I mange år bodde Schiøll i Trondheim hvor han arbeidet med utsmykning av Nidaros Domkirke. Av hans arbeider kan nevnes St. hallvard på Oslo Rådhus, utsmykningen av Minnehallen i Stavern og monumentene over Grønlands apostel Hans Egede og over Norges første diakonisse Cathinka Gulberg. Et fint verk er bronsehodet Grekeren i Nasjonalgalleriet.

BIlde av rådyrgruppenRÅDYRGRUPPEN: Skulpturen står foran Rygge kirke ved sideporten til kirken. Dette er en gave fra Rygge-Vaaler Sparebanks 100-års jubileum i 1957.
Kunstner: Nic. Schiøll.

 Bilde av folenFOLEN: Skulpturen er plassert på bygdetunet og innkjøpt i 1972.
Kunstner: Arne Durban.
Durban ble født i 1912. Billedhugger Durban er representert i Nasjonalgalleriet og har blant annet deltatt i utsmykningen av Oslo Rådhus.

 

Bilde av heiagjengenHEIAGJENGEN: Skulpturen er plassert på bygdetunet og ble innkjøpt i 1987.
Kunstner: Solveyg Schafferer.
Kunstneren er født i Østerrike og arbeider med enkle motiv fra dagliglivet. Skulturen har et klart og humoristisk innhold og levende i uttrykket. Den har en røff overflate oppbygd i leire og støpt i bronse.

Bilde av vilje til vekstVILJE TIL VEKST: Skulpturen er plassert ved idrettsparken i Rygge og innkjøpt på leasingavtale i 1989.
Kunstner: Lise Amundsen
Lise Amundsen er født i Kristiansand og har studert ved Statens Håndverks-og kunstindustriskole og har deltatt på en rekke utstillinger i inn-og utland. Skulpturen er formgitt i gips og støpt i båtplast og malt utvendig med polyester og sand. Den viser en tulipan som bryter seg gjennom jordskorpen mot lyset og livet. Med kraftige røtter og ukuelig livsmot gir skulpturen et kunstnerisk uttrykk for vilje til vekst.

MOR MARIA: Skulpturen er innkjøpt i 1989 og plassert foran inngangen til Ryggeheimen.
Kunstner: Lise Amundsen
Skulpturen er utført i bronse. Gjennom skulpturen av jomfru Maria ønsket billedhuggeren fra Halden å uttrykke det sinne som preger en mor som får vite at hennes lille barn skal møte lidelse og død.


Kontaktinformasjon

Rygge kommune Larkollveien 9 1570 Dilling Kommunenr 0136
Tlf: +47 69 26 43 00 Faks: +47 69 26 43 01 E-post: postmottak@rygge.kommune.no
Org.nr.: 959 272 492 Kontonr.: 1503 37 49888
Webredaktør: Britt-Unni Baggerød Ansvarlig redaktør: Rådmann Ivar Nævra Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS