Gå til innhold Globalmeny Forsiden

Kommunal Barne- og ungdomsfysioterapi

Av Tone Jakobsen Publisert: 13.08.2015 12:40

Fysioterapi til barn og ungdommer fra 0 - 18 år er et gratis tilbud til alle innbyggere i Rygge kommune.  Kommunen har fysioterapeut med videreutdanning i barne- og ungdomsfysioterapi. Du kan kontakte Familiesenteret for å bestille en time, eller ta kontakt direkte med fysioterapeuten på telefon eller e-post.

Barnefysioterapeuten i Rygge kommune skal bidra til en god motorisk utvikling hos barn gjennom undersøkelse og vurdering, oppfølging individuelt eller i grupper, veiledning av foreldre og samarbeidspartnere og eventuell videre henvisning. 

                                                                                   
Hvor treffer du barnefysioterapeuten?
Barnefysioterapeuten er fast tilstede på Familiesenteret i Varnaveien hver mandag.  Du kan også møte fysioterapeuten i barnehagene, skolene, ungdomshelsestasjonen eller hjemme. Ta kontakt på telefon eller e-post for en avtale.

                                                                         babyføtter      

Fysioterapi på helsestasjonen                      
Alle som lurer på noe rundt barnets motoriske utvikling velkommen til å ta kontakt. Vanlige problemstillinger er skjevstillinger i føtter og nakke, forsinket motorisk utvikling, oppfølging av barn med spesifikke diagnoser.

Fysioterapeuten vil være tilstede i "barselgruppe" på åpen barnehage 1 x pr mnd der tema vil være barnets motoriske utvikling. Hvor er barnet mitt nå? Hvordan legge til rette for en optimal utvikling? Råd og veiledning i bruk av utstyr. Her kan dere som foreldre spørre om det dere måtte lure på.

Samarbeidspartnere
Barnefysioterapeuten samarbeider med andre yrkesgrupper som for eksempel helsesøster, ergoterapeut og spesialpedagog. Fysioterapeuten samarbeider gjerne med skolene om kroppsøvingsfaget, og kan tilby veiledning av kroppsøvingslærere som har elever med behov for tilpasset opplæring. Fysioterapeuten bistår gjerne med råd og veiledning ved oppstart av bevegelsesgrupper i barnehage eller skole, og til voksne som jobber med barn med spesielle behov (lærere, barnehagepersonale, foreldre med flere).

Ved behov for fysioterapibehandling over tid, samarbeider barnefysioterapeuten med de private fysioterapiinstituttene i kommunen.

krabbende baby 

 

 


Kontaktinformasjon

Rygge kommune Larkollveien 9 1570 Dilling Kommunenr 0136
Tlf: +47 69 26 43 00 Faks: +47 69 26 43 01 E-post: postmottak@rygge.kommune.no
Org.nr.: 959 272 492 Kontonr.: 1503 37 49888
Webredaktør: Britt-Unni Baggerød Ansvarlig redaktør: Rådmann Ivar Nævra Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS